Hvordan jobber dere med psykososialt arbeidsmiljø?

Det finnes mange måter å jobbe med det psykososiale arbeidsmiljøet. Og det viktigste arbeidet er det som foregår på jobben. Hver dag.

I denne filmen forteller jeg om et nydelig samarbeid jeg hadde med en kunde i fjor.

Kanskje dette kan gi inspirasjon? -For meg er det ihvertfall meningsfullt og inspirerende å bidra til å styrke det psykososiale arbeidsmiljøet med min kompetanse og erfaring.

Konsekvenser av dårlig psykososialt arbeidsmijø. Arbeidstilsynet skriver:

«Forskning viser at dårlig psykososialt arbeidsmiljø kan føre til alvorlige helsemessige og sosiale konsekvenser. Risikoen for å bli syk av ulike psykiske belastninger har sammenheng med hvor ofte og hvor lenge arbeidstakeren utsettes for belastningen. Slike belastninger kan medføre helseplager og sykefravær for den enkelte, men kan også påvirke den utsattes familie og sosiale omgangskrets negativt. Sykefravær er også negativt for arbeidsplassen, blant annet i form av tapt produksjon og negative konsekvenser for arbeidsmiljøet generelt.

Et godt psykososialt arbeidsmiljø kan gi gevinster for arbeidstakeren og virksomheten. For arbeidstakeren kan dette være økt motivasjon, jobbengasjement og bedre helse. For virksomheten kan et godt psykososialt arbeidsmiljø bidra til lavere sykefravær, økt produktivitet og lønnsomhet.»

Lignende artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *